Recept zoekresultatenZeetong meunière
Delhaize logo
  • Zeetong meunièreD

Zeetong meunière

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Zeetong meunièreD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 gekuiste hele zeetongen
  • 2 citroenen
  • 20 g peterselie
  • 50 g bloem
  • 220 g boter
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tong | Noordzee
    +/- 170 gr
    +/-45,99€/kg
    +/-€7,82
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. baktijd

    1. Maak geklaarde boter: smelt 120 g boter op een heel zacht vuurtje (of au bain-marie) en schep de melkwei die beetje bij beetje komt bovendrijven met een schuimspaan weg, tot er een gele en heldere vloeistof overblijft.
    2. Hak de peterselie. Haal de tongen door de bloem en tik er de overtollige bloem af.
    3. Verdeel de geklaarde boter over 2 grote braadpannen en bak de tongen 5 min. per kant op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid de vis met peper en zout. Smelt de rest van de boter lichtjes in een aparte steelpan.
    4. Laat de tongen uitlekken (gooi de boter uit de pannen weg) en leg ze in een warme schaal of op warme borden (belangrijk omdat boter in contact met koud vaatwerk stolt). Werk af met gehakte peterselie, besprenkel met gesmolten boter en dien meteen op. Geef er citroenpartjes bij.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 536 kcal • Vetten: 42 g • Koolhydraten: 8 g • Vezels: 2 g • Eiwitten: 30 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Zeetong meunièreD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tong | Noordzee
    +/- 170 gr
    +/-45,99€/kg
    +/-€7,82
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75