Zeetong meunière met groene boontjes en snijboontjes
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 volledige zeetongen
- 400 g snijbonen
- 300 g groene boontjes
- 1 sjalot
- 2 citroenen
- 4 takken peterselie
- 50 g bloem
- 50 g boter
- 120 g geklaarde boter ("Beurre des chefs" Carlsbourg)
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228200000
F1986053100310700000
F2015060500309010000
F2020032400055500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd : 30 min.
- Maak de snijbonen en groene bonen schoon door het topje en de draad aan de zijkant te verwijderen. Snijd de snijbonen in fijne schuine plakjes. Kook de boontjes afzonderlijk beetgaar in gezouten kokend water. Reken hiervoor telkens 5 à 6 minuten. Controleer voor je ze afgiet of de boontjes ‘al dente’ zijn. Verfris ze in ijswater, zo behouden ze hun frisse groene kleur.
- Smelt in een steelpannetje ⅓ van de geklaarde boter en stoof er op een zacht vuur de fijngesneden sjalot in aan.
- Spoel de zeetongen proper en verwijder eventuele bloedresten. Dep ze goed droog en wentel ze dan in de bloem, klop de overtollige bloem af. Verdeel de rest van de geklaarde boter in 2 anti-kleef pannen. Verwarm de boter en bak de zeetongen goudbruin op een stevig vuur, 5 minuten aan elke kant. Kruid af met peper en zout.
- Ondertussen giet je de boontjes af en stoof ze samen aan in de steelpan met de sjalot. Breng ze op smaak met peper en zout. Schik ze op een dienschaal.
- Haal de zeetongen uit de pan en schik ze op de groenten. Giet de boter uit de pan en maak ze schoon. Smelt hier de rest van de boter in. Strooi de fijngehakte peterselie over de vis en overgiet met de vers gesmolten boter. Dien onmiddellijk op met enkele kwartjes citroen en gestoomde aardappelen.
Tip: Dien de zeetongen altijd op in een warme schaal of bord zodat de boter niet opstijft door contact met een koud servies.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 154 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 5,3 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 8,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228200000
F1986053100310700000
F2015060500309010000
F2020032400055500000
Laad nog 4 producten