Recept zoekresultatenZeeduivel met sinaasappelsaus
Delhaize logo
  • Zeeduivel met sinaasappelsausA

Zeeduivel met sinaasappelsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Zeeduivel met sinaasappelsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 soeplepel bloem
  • 2 zeeduivelfilets (± 200 g stuk)
  • 2 knollen venkel
  • 1 sinaasappel
  • dille
  • 1 soeplepel pastis
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • guérande-zout
  • 2 soeplepels gehakte dille
  • 80 g zachte boter
  • Zwarte peper

Begin met koken

  1. Snij de bolletjes venkel fijn.
  2. Laat ze 2 min. aanbraden in een eetlepel hete olijfolie.
  3. Blus met de pastis, bestrooi met zout en veel peper, voeg het kruidentuiltje, het geperste knoflook en de rest van de olijfolie toe, meng, dek af en laat 10 min. verder braden op zeer zacht vuur: de venkel moet in de kern gekonfijt zijn.
  4. Schil de sinaasappel en pers het sap uit. Hak de schil fijn.
  5. Kneed de boter met de sinaasappelschil, zout en peper. Wentel de zeeduivelfilets in de gezouten en gepeperde bloem en braad ze 5 min. aan weerskanten in 30 g hete geparfumeerde boter. Hou ze warm.
  6. Blus de braadsappen met het sinaasappelsap en laat 5 min. indikken op zacht vuur.
  7. Neem van het vuur, voeg de rest van de geparfumeerde boter toe en klop alles.
  8. Doe er de gehakte dille bij en breng verder op smaak.
  9. Overgiet de zeeduivelfilets met warme saus en leg er gekonfijte venkel rond.
  10. Versier met plukjes dille en dien onmiddellijk op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 699; energie (kCal): 168; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 8,1; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 482,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Zeeduivel met sinaasappelsausA

Deze recepten kan je ook leuk vinden