• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Lunch
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Moederdag
  • Seizoen: Lente

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 2 kleine pruimtomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • raketsla
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 400 g zalmfilet zonder vel
Zalmtartaar op z’n Italiaans
Bereiding

  1. Snij de zalm in fijne sneetjes, vervolgens in heel kleine blokjes. Schep in een glazen of porseleinen kom.
  2. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze ook in heel kleine blokjes. Doe met de kappertjes, de peterselie, het citroensap, de olie en azijn in de kom, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast (noodzakelijk zodat de citroen de zalm kan "koken").
  3. Laat de tartaar uitlekken en dresseer op de borden met behulp van een metalen ring. Bestrooi met schilfers kaas en schik wat raketsla rondom.
  4. Dien fris op met ciabattabrood.

Kooktip

  • Snij de ingrediënten zeker niet fijn met de hakmolen, want dan bekom je moes.
  • Variant: vervang de kappertjes door fijngehakte zwarte olijven.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst