Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenZalmtartaar op z’n Italiaans
Delhaize logo
  • Zalmtartaar op z’n Italiaans
    A
Zalmtartaar op z’n ItaliaansA

Zalmtartaar op z’n Italiaans

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 citroen
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 2 kleine pruimtomaten
  • 1 el olijfolie
  • enkele blaadjes raketsla
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 400 g zalmfilet zonder vel
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 citroen
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 2 kleine pruimtomaten
  • 1 el olijfolie
  • enkele blaadjes raketsla
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 400 g zalmfilet zonder vel

Begin met koken

1
Snij de zalm in fijne sneetjes, vervolgens in heel kleine blokjes. Schep in een glazen of porseleinen kom.
2
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze ook in heel kleine blokjes. Doe met de kappertjes, de peterselie, het citroensap, de olie en azijn in de kom, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast (noodzakelijk zodat de citroen de zalm kan "koken").
3
Laat de tartaar uitlekken en dresseer op de borden met behulp van een metalen ring. Bestrooi met schilfers kaas en schik wat raketsla rondom.
4
Dien fris op met ciabattabrood.
1
Snij de zalm in fijne sneetjes, vervolgens in heel kleine blokjes. Schep in een glazen of porseleinen kom.
2
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze ook in heel kleine blokjes. Doe met de kappertjes, de peterselie, het citroensap, de olie en azijn in de kom, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast (noodzakelijk zodat de citroen de zalm kan "koken").
3
Laat de tartaar uitlekken en dresseer op de borden met behulp van een metalen ring. Bestrooi met schilfers kaas en schik wat raketsla rondom.
4
Dien fris op met ciabattabrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 322
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 322
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

2 × 250 gr

€6,98

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€34,72