Recept zoekresultatenZalmtartaar op z’n Italiaans
Delhaize logo
  • Zalmtartaar op z’n ItaliaansA

Zalmtartaar op z’n Italiaans

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Moederdag
Lunch
Zalmtartaar op z’n ItaliaansA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 2 kleine pruimtomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • raketsla
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 400 g zalmfilet zonder vel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Peterselie | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    F2009112400384940000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Begin met koken

    1. Snij de zalm in fijne sneetjes, vervolgens in heel kleine blokjes. Schep in een glazen of porseleinen kom.
    2. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze ook in heel kleine blokjes. Doe met de kappertjes, de peterselie, het citroensap, de olie en azijn in de kom, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast (noodzakelijk zodat de citroen de zalm kan "koken").
    3. Laat de tartaar uitlekken en dresseer op de borden met behulp van een metalen ring. Bestrooi met schilfers kaas en schik wat raketsla rondom.
    4. Dien fris op met ciabattabrood.

    Kooktip

    • Snij de ingrediënten zeker niet fijn met de hakmolen, want dan bekom je moes.
    • Variant: vervang de kappertjes door fijngehakte zwarte olijven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 322
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Moederdag
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Zalmtartaar op z’n ItaliaansA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Peterselie | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    F2009112400384940000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000