Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalmcarpaccio met Ijzerkruid
Delhaize logo
  • Zalmcarpaccio met IjzerkruidA

Zalmcarpaccio met Ijzerkruid

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Zalmcarpaccio met IjzerkruidA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g zalmfilet
  • 2 citroenen
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijolie met citroen Taste of Inspirations Delhaize
  • 5 takjes dille
  • 2 zakjes muntthee
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    28,95€/kg€7,03
    19,91 €/kg
    +/-€4,83
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min. (+ 30 min. vriestijd)

    1. Leg het stuk zalm 30 min op voorhand in de diepvriezer (dit is niet verplicht, maar zo laat de zalm zich veel gemakkelijker snijden).
    2. Giet het sap van de citroenen in een grote kom. Kruid met peper en zout. Voeg de citroenolie en de zakjes kruidenthee toe. Druk ze goed aan en laat rusten.
    3. Snijd de zalm in ultrafijne sneetjes en schik ze één voor één op de borden. Snijd de rode ui met de mandoline in fijne schijfjes. Bestrooi de zalm met de ui en werk af met de plukjes van 1 takje dille.
    4. Haal de zakjes kruidenthee uit de dressing en voeg 4 fijngehakte takjes dille toe.
    5. Serveer de carpaccio met de dressing in een apart kommetje om er naar eigen smaak toe te voegen. Geef er een stukje roggebrood bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 722; energie (kCal): 174; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 312,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    • Zalmcarpaccio met IjzerkruidA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    28,95€/kg€7,03
    19,91 €/kg
    +/-€4,83
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09