Recept zoekresultatenZalm met preistoemp Plat National
Delhaize logo
  • Zalm met preistoemp Plat NationalB

Zalm met preistoemp Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Zalm met preistoemp Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g zalmfilet zonder vel
  • 600 g gesneden prei
  • 800 g bintjes
  • 15 cl room
  • 22 cl mousselinesaus « Culinary »
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 5 g bieslook
  • 1/2 gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€8,12
    F1990031300249200000
  • Prei | Fijngesneden
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    5,30 €/kg
    €1,59
    F2014102900358530000
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,50 €/kg
    €2,99
    F1986053100381300000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,95 €/l
    €0,79
    F2015112500159100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water met de bouillonblokjes. Voeg de bouillonblokjeshelft van de tijm en het laurierblad toe.
    2. Voeg na 15 minuten de prei toe en laat nog 5 minuten verder garen.
    3. Giet de aardappelen en prei af en laat even verder drogen op het vuur. Voeg de room en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door elkaar.
    4. Verwarm de olijfolie in een anti-kleef pan en bak de zalmfilets ongeveer 3 minuten aan beide zijden. Kruid met peper, zout, tijm en bieslook.
    5. Haal de zalm uit de pan en stoof in dezelfde pan een fijngesnipperd sjalotje. Voeg de witte wijn toe en daarna de boter en het citroensap. Controleer de kruiding.
    6. Warm de saus op zoals aangegeven op de verpakking, voeg de gehakte bieslook en serveer de zalm samen met de preipuree. Werk af met een beetje botersaus, tijm, bieslook en citroenrasp.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Zalm met preistoemp Plat NationalB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€8,12
    F1990031300249200000
  • Prei | Fijngesneden
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    5,30 €/kg
    €1,59
    F2014102900358530000
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,50 €/kg
    €2,99
    F1986053100381300000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,95 €/l
    €0,79
    F2015112500159100000