Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalm met fijne groentjes
Delhaize logo
  • Zalm met fijne groentjesA

Zalm met fijne groentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Zalm met fijne groentjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g zalmfilet
  • 6 wortelen
  • 1 courgette
  • 600 g krieltjes
  • 2 room
  • 3 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 bosje bieslook
  • peper en zout
  • 3 stengels witte selder
  • 1 bokaal visfond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    +/- 225 gr
    +/-37,99€/kg
    +/-€8,55
  • Wortelen | Fijn
    500 gr
    2,00 €/kg
    €1,00
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 19/01
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
    Afhaling vanaf 19/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Schil de krieltjes en kook ze ± 12 min.
    2. Snijd de selder, de courgette en de wortelen in brunoise (kleine blokjes). Fruit ze 5 min in een sauteerpan met de olijfolie, voeg de visfond toe en laat 5 min pruttelen.
    3. Snijd de zalm in 4 stukken en bak hem 1 min per kant goudbruin op een vrij hoog vuur, in een pan met de gesmolten boter. Breng op smaak en haal van het vuur. Laat 2 min rusten.
    4. Giet de room op de fijne groentjes en laat nog 2 min pruttelen. Voeg de gehakte bieslook toe en breng verder op smaak.

    Kooktip

    Om je zalm perfect glazig te bakken, haal je hem 30 min op voorhand uit de koelkast.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 122; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 788,73
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Zalm met fijne groentjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    +/- 225 gr
    +/-37,99€/kg
    +/-€8,55
  • Wortelen | Fijn
    500 gr
    2,00 €/kg
    €1,00
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 19/01
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
    Afhaling vanaf 19/01