Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalm met dille roomsaus
Delhaize logo
  • Zalm met dille roomsaus

Zalm met dille roomsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Zalm met dille roomsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g Atlantische zalmfilet (4 stuks)
  • 2 sjalotten
  • 200 g sperziebonen
  • 1/2 bussel dille
  • 19 cl visfumet
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 zakje viskruiden dille-venkel
  • 1 dl witte wijn
  • 20 cl room
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,70 €/kg
    €2,35
  • Dille 20g
    20 gr
    52,50 €/kg
    €1,05
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Pel en snijd de sjalotten fijn, stoof de helft van de sjalotten gaar in een derde van de olijfolie, voeg de tijm en laurier toe. Blus met de witte wijn, laat 2 minuten inkoken en voeg dan de visfumet toe. Laat de saus 5 minuten inkoken, voeg er dan de room aan toe en laat even verder inkoken. Giet de saus door een zeef en voeg er de gehakte dille aan toe. Kruid met peper en zout.
    2. Kook de boontjes in gezouten kokend water. Stoof de rest van de sjalotten gedurende 3 minuten in 1/3 van de olijfolie. Voeg er dan de boontjes aan toe en stoof deze nog een 3-tal minuten mee. Kruid goed af met peper en zout.
    3. Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 2 minuten aan de 2 kanten op een hoog vuur zodat ze mooi kleuren. Bestrooi ze met de vis kruidenmengeling. Verlaag het vuur en laat de vis zachtjes verder garen. Werk de saus af met wat dille en een beetje citroensap. Serveer bij de vis de rest van de citroen in plakjes.

    Tip: Lekker met gestoofde sperziebonen, evenals puree of gebakken krieltjes.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Zalm met dille roomsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,70 €/kg
    €2,35
  • Dille 20g
    20 gr
    52,50 €/kg
    €1,05
  • Serveer met