Recept zoekresultatenZacht chocoladegebak met pecannoten
Delhaize logo
  • Zacht chocoladegebak met pecannotenD

Zacht chocoladegebak met pecannoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Zacht chocoladegebak met pecannotenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g bittere zwarte chocolade
  • 75 g boter
  • 20 cl crème anglaise
  • 3 extra verse grote eieren
  • 15 g maïszetmeel (maïzena)
  • 4 pecannoten
  • 40 g gemalen pecannoten
  • 80 g poedersuiker
  • zout

Begin met koken

  1. Verwerk de dag voordien met een keukenrobot de 40 g pecannoten tot een fijn poeder.
  2. Scheid de dooiers van het eiwit.
  3. Breek 100 g chocolade in stukken en laat ze smelten in een warmwaterbad. Doe er de malse boter bij en klop alles tot een glad en homogeen deeg.
  4. Klop de dooiers krachtig met de suiker: de massa moet wit zien.
  5. Blijf kloppen en verwerk er het maïszetmeel, het pecannotenpoeder en de chocolade in.
  6. Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout en verwerk het in het mengsel.
  7. Giet in goed beboterde ronde vormpjes met een hoge rand. Zet ze in een gratinschotel en giet er kokend water rond.
  8. Laat 20 min. gratineren in de warme oven: als je een mes in de kern van het gebak steekt, moet het er droog uitkomen.
  9. Laat 10 min. rusten in de vormpjes en draai ze dan voorzichtig om op een dienschotel.
  10. Laat afkoelen, dek af met een handdoek en laat 12 uur rusten op een koele plaats.
  11. Laat de rest van de chocolade smelten in een warmwaterbad en smeer ze met een spatel op de bovenzijde en de zijkanten van de gebakjes.
  12. Versier elk gebakje met een pecannoot.
  13. Giet op de bodem van een dessertbord crème anglaise, bestrooi met cacaopoeder en leg een gebakje in het midden.
  14. Dien heel koud op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1617; energie (kCal): 388; vetten (g): 27,7; verzadigde vetten (g): 14,4; koolhydraten (g): 29,3; suikers (g): 26,2; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 705,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Zacht chocoladegebak met pecannotenD