Recept zoekresultatenYoghurtcake met blauwe bessen
Delhaize logo
  • Yoghurtcake met blauwe bessen
    D
Yoghurtcake met blauwe bessenD

Yoghurtcake met blauwe bessen

door Pascale Naessens
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 250 g blauwe bessen
  • 4 eieren
  • 250 g yoghurt
  • 250 g bloem
  • 250 g boerenboter
  • 180 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g blauwe bessen
  • 4 eieren
  • 250 g yoghurt
  • 250 g bloem
  • 250 g boerenboter
  • 180 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Begin met koken

: 15 min + 30 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Meng de suiker en de vanillesuiker onder de eieren. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Pas op het laatste volgen de yoghurt en de bessen.
3
Smeer een cakevorm in met boter - vergeet de hoekjes niet - en strooi er wat bloem over. Let erop dat overal wat bloem hangt, de overtollige bloem klop je weg. Giet het deeg in de cakevorm.
4
Zet de cake 30 min in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat even afkoelen voor je hem uit de cakevorm haalt.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Meng de suiker en de vanillesuiker onder de eieren. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Pas op het laatste volgen de yoghurt en de bessen.
3
Smeer een cakevorm in met boter - vergeet de hoekjes niet - en strooi er wat bloem over. Let erop dat overal wat bloem hangt, de overtollige bloem klop je weg. Giet het deeg in de cakevorm.
4
Zet de cake 30 min in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat even afkoelen voor je hem uit de cakevorm haalt.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 17,3; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 15,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 505,45
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 17,3; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 15,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 505,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

2 × 150 gr

€7,18

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Suiker | Fijne korrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Fijne korrel

1 kg

€1,55

Suiker | Vanille | Stick

Imperial

Suiker | Vanille | Stick

10 x 10 gr

€1,45

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Totaal:
€19,96