Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenWortelstoemp, chipolataworstjes en uiensaus
Delhaize logo
  • Wortelstoemp, chipolataworstjes en uiensausB

Wortelstoemp, chipolataworstjes en uiensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Wortelstoemp, chipolataworstjes en uiensausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g chipolata 
  • 200 g gerookt spek in dikke sneetjes
  • 1 kg wortelen
  • 800 g grote bloemige aardappelen
  • 6 zoete uien
  • 2 sjalotten
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 20 ml melk
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 1 koffielepel suiker
  • 2 eetlepels Luikse siroop
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 80 g boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chipolata | 5 stuks
    300 gr
    10,00 €/kg
    €3,00
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Aardappelen | Friet | Bloemig
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Zachte uien | Netje
    400 gr
    2,63 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min.

    1. Leg de aardappelen (gewassen en met een vork aangeprikt) in een schaal, dek af en laat 10 tot 15 min. garen in de microgolfoven (900 W), draai ze om de 2 à 3 min. om voor een gelijkmatige garing. Snijd ze doormidden als ze gaar zijn, zodat ze een beetje kunnen drogen.
    2. Snijd de wortels in rondjes en fruit ze samen met de fijngehakte sjalotten in een kookpan met 30 g boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ook suiker, tijm en laurier toe, dek af en laat 20 min. stoven op een matig vuur. Roer af en toe om en voeg indien nodig een beetje water toe.
    3. Hak de zoete ui fijn en fruit in een pannetje met 30 g boter op een matig vuur. Snijd het spek in reepjes en voeg dit samen met de verkruimelde bouillonblokjes toe. Voeg, wanneer de uien doorschijnend en lichtjes gekarameliseerd zijn, de mosterd op traditionele wijze, de Luikse siroop en een beetje water toe. Laat 5 tot 10 min. sudderen, voeg indien nodig een beetje peper toe.
    4. Smelt de resterende boter in een koekenpan en bak de chipolata's (zonder erin te prikken!) ongeveer 10 min., op een matig vuur en afgedekt.
    5. Verwijder de tijm en het laurierblad uit de kookpan met de wortelen. Voeg de geschilde aardappelen en een beetje geraspte nootmuskaat toe en stamp alles fijn met een aardappelstamper. Voeg melk toe om de gewenste consistentie te krijgen en breng op smaak.
    6. Serveer de stoemp met de chipolata’s en de saus; werk eventueel af met een beetje tijm.

    Tip: Je kunt de aardappelen ook stomen en/of een beetje versgehakte tijm aan de stoemp toevoegen.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 118 kcal - Vetten: 7 g - Koolhydraten: 7,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 5,4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Wortelstoemp, chipolataworstjes en uiensausB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chipolata | 5 stuks
    300 gr
    10,00 €/kg
    €3,00
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Aardappelen | Friet | Bloemig
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Zachte uien | Netje
    400 gr
    2,63 €/kg
    €1,05