Recept zoekresultatenWorstenbroodje
Delhaize logo
  • WorstenbroodjeD

Worstenbroodje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
WorstenbroodjeD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 verse varkensbraadworsten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eetlepels gemalen kaas, bijv. emmentaler
  • 1 ei
  • 1 eetlepel geklaarde boter
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels mosterd

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Varkens- en kalfsworst 2+2
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Kaas | Emmental | Geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 25 min gaartijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Haal de worsten op voorhand uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen. Zo barsten ze minder vlug open. Zet een pan op een zacht vuur met de geklaarde boter en laat smelten. Bak de worsten erin gaar.
    3. Snijd het bladerdeeg dwars in de helft en snijd de 2 helften nogmaals in 2.
    4. Wentel de worst in het vel bladerdeeg zodat enkel de uiteinden onbedekt zijn.
    5. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en schik de worstenbroodjes erop. Klop het ei los en bestrijk de worstenbroodjes ermee. Bestrooi de worstenbroodjes met de gemalen kaas en bak ze gaar en goudbruin in de oven gedurende 25 min.
    6. Serveer de worstenbroodjes met ketchup en/of mosterd.

    Kooktip

    Bladerdeeg is een van de meest knapperige deegsoorten. Flinterdunne deeglaagjes smelten samen in de oven, waardoor je bij elke beet 'crunch' ervaart. Koop het kant-en-klaar bij Delhaize, zodat je in geen tijd 'crunch' aan je hartige en zoete baksels kunt geven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1025; energie (kCal): 247; vetten (g): 18,5; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 14,3; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 440,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Snack
    • WorstenbroodjeD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Varkens- en kalfsworst 2+2
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Kaas | Emmental | Geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar