Recept zoekresultatenWitloofsoep met grijze garnalen
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:50
    B
  • Witloofsoep met grijze garnalen

Witloofsoep met grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Eindejaar
Witloofsoep met grijze garnalenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g uien
  • 150 g preiwit
  • bieslook
  • 1 kruidentuiltje
  • 600 g vollegrondwitloof
  • 1 l groentebouillon (water + 2 blokjes)
  • 100 g grijze, gepelde garnalen uit de Noordzee
  • 1 eetlepel Ardeense boter AOP

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,98 €/kg
    €0,99
    F2015052600318400000
  • Prei | Bussel | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100317200000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077520000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Was en snijd de ui, de prei en het witloof. Stoof aan in de boter en voeg de groentebouillon en het kruidentuiltje toe.
    2. Kook ongeveer 20 min.
    3. Mix de soep zeer fijn, werk af met grijze garnalen en gesnipperde bieslook en serveer.

    Kooktip

    Als decoratie snijd de prei in heel fijne reepjes en bak even in de frituurpan.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 102; energie (kCal): 25; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 121,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Eindejaar
    Overig
    Alle seizoenen
    • 00:00
      -00:50
      B
    • Witloofsoep met grijze garnalen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,98 €/kg
    €0,99
    F2015052600318400000
  • Prei | Bussel | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100317200000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077520000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000