• Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
RED05, RED10 en RED20: Profiteer nu van korting met de promocodes RED05, RED10, RED20! Zie de voorwaarden onderaan de homepagina.  
Belangrijk bericht: Delhaize vraagt haar klanten om de producten van het merk Delhaize "Kippensoepballetjes 200g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.  Lees meer >
Terug

Gemiddeld
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Herfst

Dit recept versturen

Witloof met heilbot en wittewijnsaus
Gemiddeld
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 60 g bloem
  • 8 stronkjes witloof (100 g / stuk)
  • 19 cl visfond (uit bokaal)
  • peper
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 dl halfvolle melk
  • 420 g gerookte heilbot
  • 100 g geraspte gruyèrekaas
  • 1 citroen
  • 30 g boter
  • 1 dl witte wijn
Witloof met heilbot en wittewijnsaus
Bereiding

Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. gaartijd

  1. Haal de buitenste blaadjes van het witlof en snijd het uiteinde eraf. Zet een grote pot met water op het vuur met het witlof en doe het deksel erop. Kook gaar gedurende 15 min. Haal de stronkjes uit het water en laat zeer goed uitlekken, houd een beetje van het kookvocht bij. Knijp de stronkjes, wanneer ze afgekoeld zijn, even goed uit zodat al het vocht verdwenen is.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten, voeg de bloem toe en klop tot je een roux verkrijgt. Voeg beetje bij beetje, al kloppend, een mengeling van de melk, de witte wijn en de visfond toe. Laat nog even goed doorkoken, kruid met flink wat peper en zout en pers het sap van de citroen erbij. Voeg de helft van de geraspte kaas toe. Roer nog even goed door.
  4. Neem de heilbotfilets en rol de stronkjes erin, schik in een ovenschaal, giet de saus erover en voeg de overblijvende geraspte kaas toe. Bak gaar in de oven gedurende 20 min. Zet daarna nog 5 min. onder de grill voor een mooi korstje. Snipper enkele blaadjes peterselie en strooi over de schotel.

Kooktip

Serveer met puree, aardappelen of brood.

Nutritionele informatie

Energie: 476 kcal

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst