Recept zoekresultatenWitloof met heilbot en wittewijnsaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:54
    B
  • Witloof met heilbot en wittewijnsaus

Witloof met heilbot en wittewijnsaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Witloof met heilbot en wittewijnsausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 60 g bloem
  • 8 stronkjes witloof (100 g / stuk)
  • 19 cl visfond (uit bokaal)
  • peper
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 dl halfvolle melk
  • 420 g gerookte heilbot
  • 100 g geraspte gruyèrekaas
  • 1 citroen
  • 30 g boter
  • 1 dl witte wijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,00 €/kg
    €2,45
  • Fond | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    Afhaling vanaf 12/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. gaartijd

    1. Haal de buitenste blaadjes van het witlof en snijd het uiteinde eraf. Zet een grote pot met water op het vuur met het witlof en doe het deksel erop. Kook gaar gedurende 15 min. Haal de stronkjes uit het water en laat zeer goed uitlekken, houd een beetje van het kookvocht bij. Knijp de stronkjes, wanneer ze afgekoeld zijn, even goed uit zodat al het vocht verdwenen is.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten, voeg de bloem toe en klop tot je een roux verkrijgt. Voeg beetje bij beetje, al kloppend, een mengeling van de melk, de witte wijn en de visfond toe. Laat nog even goed doorkoken, kruid met flink wat peper en zout en pers het sap van de citroen erbij. Voeg de helft van de geraspte kaas toe. Roer nog even goed door.
    4. Neem de heilbotfilets en rol de stronkjes erin, schik in een ovenschaal, giet de saus erover en voeg de overblijvende geraspte kaas toe. Bak gaar in de oven gedurende 20 min. Zet daarna nog 5 min. onder de grill voor een mooi korstje. Snipper enkele blaadjes peterselie en strooi over de schotel.

    Kooktip

    Serveer met puree, aardappelen of brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 430; energie (kCal): 103; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 480,91
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:54
      B
    • Witloof met heilbot en wittewijnsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,00 €/kg
    €2,45
  • Fond | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    Afhaling vanaf 12/01