Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenWintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd ei
Delhaize logo
  • Wintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd eiA

Wintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd ei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Wintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd eiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 appel (jonagold)
  • zout
  • 1/2 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 stronken witloof Delhaize
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g notenmengeling
  • 150 g groene slamengeling
  • 4 eieren
  • 4 sneetjes brood
  • 1 eetlepel boter
  • 1 scheut azijn (De blauwe hand)
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Rooster het brood.
  2. Snijd het witloof fijn. Was de appel en snijd in sliertjes.
  3. Doe de boter in een kleine pot. Verwarm op een matig vuur tot ze karamel kleurt. Neem de gebruinde boter uit de pot en giet ze door een fijne zeef. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de witte wijnazijn en de gebruinde boter. Werk af naar smaak met zout en peper.
  4. Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn en een snuifje zout, gedurende 3 à 4 min. Dep de eieren droog.
  5. Dien de groene slamengeling op met het witloof, de appel, de croutons, de notenmengeling en de gepocheerde eieren. Voeg vinaigrette toe naar smaak.

Kooktip

Een heerlijk recept voor je oudbakken brood. Gebruik gerust verschillende broodsoorten voor een mooie kleurschakering.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 769; energie (kCal): 185; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 419,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Wintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd eiA