Recept zoekresultatenWijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi
Delhaize logo
  • Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi

Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Fleur de sel
  • 500 g wijtingfilet
  • 8 takjes dille
  • 4 sneetjes donker brood
  • 200 g peultjes
  • Peper van de molen
  • 20 cl light room
  • 1 klontje wasabipasta
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • 200 g zeevenkel of zeekraal

Begin met koken

  1. Maak de zeevenkel schoon en verwijder de te harde voet (hout) en de eventuele zwarte stukken. Was en zet opzij.
  2. Was de peulen en snij ze in reepjes van ongeveer 5mm breed.
  3. Rist de dille af, nadat je 4 plukjes apart hebt gehouden voor de versiering. Hak de rest in grove stukken.
  4. Meng de gehakte dille, de peulen en de zeevenkel. Doe daarbij een eetlepel olijfolie, peper en meng zorgvuldig.
  5. Leg de visfilets in een glazen schotel. Pers de limoen uit over de vis en doe er peper op. Zet ongeveer 2 minuten in de microgolfoven (het vlees van de vis moet vlot loskomen).
  6. Meng de room en de wasabi met een mespuntje zout.
  7. Schik op elk bord een portie knapperige salade en een visfilet. Doe daarrond een scheutje saus en versier met een takje dille.
  8. Dien op met toasts van donker brood.

Kooktip

  • Geef dit een gerecht een exotische toets door de light room te vervangen door kokosmelk.
  • De "plus" op voedingsgebied:
    Dit recept voert kostbare omega 3 aan en heeft een interessant gehalte aan magnesium, jodium en ijzer, terwijl de calorieaanvoer binnen de perken blijft.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi