Recept zoekresultatenWijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi
Delhaize logo
  • Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi
Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi

Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • fleur de sel
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 kl wasabipasta
  • 20 cl light room
  • peper
  • 200 g peultjes
  • 4 sneetjes donker brood
  • 8 takjes dille
  • 500 g wijtingfilets
  • 200 g zeekraal
  • fleur de sel
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 kl wasabipasta
  • 20 cl light room
  • peper
  • 200 g peultjes
  • 4 sneetjes donker brood
  • 8 takjes dille
  • 500 g wijtingfilets
  • 200 g zeekraal

Begin met koken

1
Maak de zeekraal schoon en verwijder de te harde voet (hout) en de eventuele zwarte stukken. Was en zet opzij.
2
Was de peulen en snijd ze in reepjes van ongeveer 5mm breed.
3
Rits de dille af, nadat je 4 plukjes apart hebt gehouden voor de versiering. Hak de rest in grove stukken.
4
Meng de gehakte dille, de peulen en de zeekraal. Doe daar de olijfolie bij, peper en meng zorgvuldig.
5
Leg de visfilets in een glazen schotel. Pers de limoen uit over de vis en doe er peper op. Zet ongeveer 2 min in de microgolfoven (het vlees van de vis moet vlot loskomen).
6
Meng de room en de wasabi met een mespuntje zout.
7
Schik op elk bord een portie knapperige salade en een visfilet. Doe daarrond een scheutje saus en versier met een takje dille.
8
Dien op met toasts van donker brood.
1
Maak de zeekraal schoon en verwijder de te harde voet (hout) en de eventuele zwarte stukken. Was en zet opzij.
2
Was de peulen en snijd ze in reepjes van ongeveer 5mm breed.
3
Rits de dille af, nadat je 4 plukjes apart hebt gehouden voor de versiering. Hak de rest in grove stukken.
4
Meng de gehakte dille, de peulen en de zeekraal. Doe daar de olijfolie bij, peper en meng zorgvuldig.
5
Leg de visfilets in een glazen schotel. Pers de limoen uit over de vis en doe er peper op. Zet ongeveer 2 min in de microgolfoven (het vlees van de vis moet vlot loskomen).
6
Meng de room en de wasabi met een mespuntje zout.
7
Schik op elk bord een portie knapperige salade en een visfilet. Doe daarrond een scheutje saus en versier met een takje dille.
8
Dien op met toasts van donker brood.
Nutritionele informatie
Energie: 309 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Wasabi pasta

Saitaku

Wasabi pasta

43 gr

€3,85

Room | Lichte | 15% 20cl

Dilea

Room | Lichte | 15% 20cl

20 cl

€3,05

Peulen

Delhaize

Peulen

200 gr

€2,19

Brood | Toast | Volkoren

Delhaize

Brood | Toast | Volkoren

250 gr

€0,99

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Wijtingfilet | Schotland

Delhaize

Wijtingfilet | Schotland

3 × +/- 220 gr

+/-€15,51

Zeekraal

Delhaize

Zeekraal

2 × 100 gr

€6,58

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€34,41