Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenWijting met Bayonneham en champignons
Delhaize logo
  • Wijting met Bayonneham en champignonsB

Wijting met Bayonneham en champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Wijting met Bayonneham en champignonsB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g wijtingfilet
  • 6 sneden Bayonneham
  • 250 g champignons (Parijse en/of shiitakes)
  • 1 sjalot
  • 20 cl cider brut (of bouillon)
  • 20 cl vetarme culinaire room
  • gehakte bieslook
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    120 gr
    27,08 €/kg
    €3,25
  • Mini Parijse champignons
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    • Snij de wijtingfilets in 6 stukken en peper ze Wikkel ze in een snee ham Bak ze snel goudbruin op een stevig vuurtje langs beide kanten, in een sauteerpan met 2 soeplepels olijfolie Zet het vuur zachter en laat ze gedurende 5 minuten verder bakken.
    • Snij intussen de champignons en de sjalot fijn.
    • Neem de wijtingfilet van de sauteerpan, voeg 1 soeplepel olijfolie toe en stoof de champignons en de sjalot. Wanneer het water is verdampt, giet de cider erbij, week het sap los, zet op een gemiddeld vuurtje.
    • Wanneer het vocht voor de helft verdampt is, voeg de room toe en breng het aan de kook; breng op smaak met kruiden. Leg de stukken wijting in de saus en laat nog 2 minuten sudderen. Bestrooi met bieslook en serveer onmiddellijk met de verse pasta en prei.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 416; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 340,66
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Wijting met Bayonneham en champignonsB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    120 gr
    27,08 €/kg
    €3,25
  • Mini Parijse champignons
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55