Wentelteefjes met banaan en chocolade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Carnaval,Kids,Moederdag,Terug naar school
Tussendoortje
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 bananen
- 40 g blonde cassonadesuiker (of griessuiker)
- boter
- 100 g callets Dessert fondant
- 2 eieren
- 20 cl melk
- 8 sneden van een vierkant wit brood
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994122700151720000
S1995012700062120000
F1993101900107900000
F2012061400860200000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
- Breek de eieren in een schotel en klop ze los met de suiker. Voeg de melk toe en meng goed.
- Leg de helft van de sneden brood voor jou. Snij de bananen in plakjes. Verdeel in 4 en leg ze op de sneden brood, maar laat de randen vrij. Doe hetzelfde met de Callets. Smeer het brood rond de bananen in met een keukenpenseel dat je in het eiermengsel dompelt. Leg er de andere sneden op en druk goed op de randen zodat ze aan mekaar kleven.
- Dompel de boterhammen snel aan beide kanten in het eiermengsel.
- Laat een beetje boter smelten in 2 grote braadpannen. Leg er de boterhammen in en laat ze langzaam bruin bakken. Vraag hulp om de boterhammen om te draaien, want het is niet zo gemakkelijk en ze moeten aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn.
- Dien de croques warm op … smakelijk!
Kooktip
- Als je geen Callets hebt, dan kan je in stukjes gehakte pure dessertchocolade gebruiken.
- Variant: Ook lekker met mango, frambozen of rijpe peren in plaats van bananen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Carnaval,Kids,Moederdag,Terug naar school
Brunch
Alle seizoenen
Tussendoortje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994122700151720000
S1995012700062120000
F1993101900107900000
F2012061400860200000
Laad nog 2 producten