Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenWarme salade van sperziebonen met geitenkaas
Delhaize logo
  • Warme salade van sperziebonen met geitenkaasD

Warme salade van sperziebonen met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kerst
Salade
Warme salade van sperziebonen met geitenkaasD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 400 g geitenkaas (in rolletje)
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 2 sjalotten
  • 350 g fijne sperziebonen
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 40 g walnoten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Geitenkaas
    120 gr
    19,58 €/kg
    €2,35
  • Look | Tros
    500 gr
    8,98 €/kg
    €4,49
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    1. Meng in een schotel de olie met de azijn, de fijngesnipperde sjalotten, het geperste knoflookteentje en de tijm. Snij de korst van elk uiteinde van de kazen (een fijn sneetje) en snij de kazen dan in 4, zodat je 8 dikke schijven bekomt. Wikkel ze in de marinade en laat ze er, afgedekt, 1 uur in de koelkast in marineren.
    2. Neem de kaas uit de koelkast.
    3. Breek de uiteinden van de sperziebonen af, leg de bonen in een steelpan met gezouten kokend water. Laat terug aan de kook komen en 5 min. doorkoken (ze moeten knapperig blijven). Hak de noten grof en rooster ze in een antikleefpan zonder vetstof.
    4. Neem de plaat uit de oven en zet de grill aan. Laat de kaasschijven goed uitlekken en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze onder de hete grill tot ze lichtjes beginnen bruinen.
    5. Meng, ondertussen, de uitgelekte bonen met de marinade en verdeel over 4 borden. Voeg de schijfjes kaas toe, bestrooi met noten en dien meteen op.

    Kooktip

    Snij de kazen niet in fijnere schijven want dan zouden ze te snel smelten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1042; energie (kCal): 252; vetten (g): 22,7; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 607,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Salade
    • Warme salade van sperziebonen met geitenkaasD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Geitenkaas
    120 gr
    19,58 €/kg
    €2,35
  • Look | Tros
    500 gr
    8,98 €/kg
    €4,49
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65