Recept zoekresultatenWarme salade van sperziebonen met geitenkaas
Delhaize logo
  • Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
    D
Warme salade van sperziebonen met geitenkaasD

Warme salade van sperziebonen met geitenkaas

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 e.l. olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 400 g geitenkaas (in rolletje)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 350 g fijne sperziebonen
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 40 g walnoten
  • 8 e.l. olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 400 g geitenkaas (in rolletje)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 350 g fijne sperziebonen
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 40 g walnoten

Begin met koken

1
Meng in een schotel de olie met de azijn, de fijngesnipperde sjalotten, het geperste knoflookteentje en de tijm. Snij de korst van elk uiteinde van de kazen (een fijn sneetje) en snij de kazen dan in 4, zodat je 8 dikke schijven bekomt. Wikkel ze in de marinade en laat ze er, afgedekt, 1 uur in de koelkast in marineren.
2
Neem de kaas uit de koelkast.
3
Breek de uiteinden van de sperziebonen af, leg de bonen in een steelpan met gezouten kokend water. Laat terug aan de kook komen en 5 min. doorkoken (ze moeten knapperig blijven). Hak de noten grof en rooster ze in een antikleefpan zonder vetstof.
4
Neem de plaat uit de oven en zet de grill aan. Laat de kaasschijven goed uitlekken en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze onder de hete grill tot ze lichtjes beginnen bruinen.
5
Meng, ondertussen, de uitgelekte bonen met de marinade en verdeel over 4 borden. Voeg de schijfjes kaas toe, bestrooi met noten en dien meteen op.
1
Meng in een schotel de olie met de azijn, de fijngesnipperde sjalotten, het geperste knoflookteentje en de tijm. Snij de korst van elk uiteinde van de kazen (een fijn sneetje) en snij de kazen dan in 4, zodat je 8 dikke schijven bekomt. Wikkel ze in de marinade en laat ze er, afgedekt, 1 uur in de koelkast in marineren.
2
Neem de kaas uit de koelkast.
3
Breek de uiteinden van de sperziebonen af, leg de bonen in een steelpan met gezouten kokend water. Laat terug aan de kook komen en 5 min. doorkoken (ze moeten knapperig blijven). Hak de noten grof en rooster ze in een antikleefpan zonder vetstof.
4
Neem de plaat uit de oven en zet de grill aan. Laat de kaasschijven goed uitlekken en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze onder de hete grill tot ze lichtjes beginnen bruinen.
5
Meng, ondertussen, de uitgelekte bonen met de marinade en verdeel over 4 borden. Voeg de schijfjes kaas toe, bestrooi met noten en dien meteen op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1042; energie (kCal): 252; vetten (g): 22,7; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 607,82
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1042; energie (kCal): 252; vetten (g): 22,7; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 607,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

2 × 200 gr

€9,78

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Prinsessenbonen

Delhaize

Prinsessenbonen

500 gr

€2,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Totaal:
€17,30