Recept zoekresultatenWarme chocolademelk ’do Brazil’
Delhaize logo
 • Warme chocolademelk ’do Brazil’D

Warme chocolademelk ’do Brazil’

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dranken en cocktails
Warme chocolademelk ’do Brazil’D

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 125 g Fairtrade pure chocolade met 70% cacao
 • 15 cl Fairtrade koffie
 • 1 eetlepel Fairtrade rietsuiker
 • 1 eetlepel bloemsuiker
 • 10 cl verse room
 • 50 g volle melk

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

 1. Klop de room stijf (het gaat sneller in een in de frigo gekoelde kom) en doe er de bloemsuiker bij. Rasp een beetje chocolade en hak de rest.
 2. Breng de melk met de suiker aan de kook. Neem van het vuur, doe er de gehakte chocolade in en laat 2 min. rusten. Meng met de garde tot een heel gladde vloeistof, voeg dan de koffie toe.
 3. Verdeel over tassen, voeg de geklopte room toe, bestrooi met de geraspte chocolade en serveer.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1547; energie (kCal): 372; vetten (g): 23,1; verzadigde vetten (g): 13,9; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 17,5; vezels (g): 10,3; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 417,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dranken en cocktails
 • Warme chocolademelk ’do Brazil’D