Recept zoekresultatenWaldorfsalade met gouda
Delhaize logo
  • Waldorfsalade met goudaA

Waldorfsalade met gouda

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
Waldorfsalade met goudaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 stengels groene selder
  • 4 little gemharten
  • 2 rode appelen
  • 1/2 citroen
  • 80 g walnootpitten
  • 40 g rozijnen
  • 1 blok belegen gouda (+- 350 g)
  • 1 Bulgaarse yoghurt natuur (voor de dressing)
  • 3 el water (voor de dressing)
  • 2 el mayonaise (voor de dressing)
  • 1 el mosterd (voor de dressing)
  • 6 takjes bieslook (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Gril de walnootpitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
  2. Voor de dressing: meng de yoghurt, het water, de mayonaise, de mosterd en de gehakte bieslook. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de ongeschilde appelen in blokjes en meng ze met het sap van de citroen in een grote kom, zodat ze niet verkleuren. Snipper de selderstengels fijn. Verwijder de korst van de gouda en snijd hem in staafjes (of in blokjes). Hak de rozijnen en de noten grof. Snijd de slaharten in 4. Schik alle ingrediënten bij de appelblokjes in de slakom en dien koel op, met de dressing.

Tip: Maak je dit slaatje op voorhand? Houd de noten dan op kamertemperatuur apart en voeg ze op het allerlaatst toe, zo blijven ze lekker krokant.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 397; energie (kCal): 95; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 7,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 398,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Voorgerecht
  • Waldorfsalade met goudaA