Recept zoekresultatenVulling met dadels, ras el hanout en cashewnoten (Souk souk)
Delhaize logo
  • Vulling met dadels, ras el hanout en cashewnoten (Souk souk)D

Vulling met dadels, ras el hanout en cashewnoten (Souk souk)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Bijgerechten
Vulling met dadels, ras el hanout en cashewnoten (Souk souk)D

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 750 g ongekruid varkenskalfgehakt
  • 120 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 250 g Medjool dadels
  • 2 el ras el hanout
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Doe het vlees in een grote slakom. Voeg de ras el hanout, de cashewnoten en de ontpitte dadels in stukken toe. Kruid royaal met peper, met zout en meng grondig met de handen.
  2. Vul een grote kalkoen (bij voorkeur uitgebeend) met de bereiding en weeg hem. Schuif de kalkoen 30 min. in de oven, op 210°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en reken 25 min. extra baktijd per 500 g. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het vrijgekomen braadvocht. Dek hem af met aluminiumfolie zodra hij mooi goudbruin is en schuif terug in de oven. Laat de kalkoen voor het opdienen 15 min. rusten (onder het aluminiumfolie).

Tip: Vervang de cashewnoten door pistachenoten voor een op-en-top oriëntaalse toets.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 315 kcal – Vetten: 19,1 g – Koolhydraten: 20 g - Vezels: 2,1 g – Eiwitten: 15,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Marrokaans
Gluten vrij
Kerst
Bijgerechten
  • Vulling met dadels, ras el hanout en cashewnoten (Souk souk)D