Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVongole met kruiden op de barbecue
Delhaize logo
  • Vongole met kruiden op de barbecueB

Vongole met kruiden op de barbecue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Barbecue
Voorgerecht
Vongole met kruiden op de barbecueB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg tapijtschelpen (vongole veraci)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 25 g boter
  • peper
  • grof zeezout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tapijtschelp | Levend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 5 min. kooktijd (+ 1 u. 30 min. weektijd)

    1. Laat de tapijtschelpen 30 min. in een grote hoeveelheid rijkelijk gezouten koud water weken (± 30 g zout/1 l water). Giet ze af en herhaal nog 2 keer (1 u 30 min. weektijd in totaal).
    2. Hak de sjalot, de knoflook, de koriander en de peterselie fijn. Verdeel ze, met de uitgelekte tapijtschelpen, over aluminiumschaaltjes. Voeg de witte wijn, de boter en peper toe. Dek hermetisch af met aluminiumpapier en zet op de barbecue. Reken ± 5 min. kooktijd tot alle schelpen open zijn.
    3. Serveer als voorgerecht of als aperitief (voor 8 personen) en geef er brood bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 27,9 kcal - Vetten: 1,8 g - Koolhydraten: 1,3 g - Vezels: 0,3 g - Eiwitten: 1,6 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Barbecue
    Voorgerecht
    • Vongole met kruiden op de barbecueB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tapijtschelp | Levend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29