Recept zoekresultatenVollenbak tiramisu met speculoos in 15 minuten
Delhaize logo
  • Vollenbak tiramisu met speculoos in 15 minutenD

Vollenbak tiramisu met speculoos in 15 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Dessert
Vollenbak tiramisu met speculoos in 15 minutenD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kopje gemalen espresso Delhaize
  • 4 eieren
  • 500 g mascarpone Delhaize
  • 30 g Fairtrade rietsuiker Bio Delhaize
  • 3 el Fairtrade Bio cacaopoeder Delhaize
  • 450 g speculoos Delhaize (2 dozen)
  • 3 el Amaretto

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Espresso | Gemalen
    250 gr
    11,96 €/kg
    €2,99
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Als je wil tonen hoeveel laagjes je van iedereen houdt.

    1. Splits de eieren. Voeg de suiker bij de eidooiers en klop luchtig op. Klop dit suikermengsel onder de mascarpone tot een gladde massa. Roer er de amaretto onder.
    2. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder je mengsel.
    3. Neem een ovenschaal en start je constructie. Bedek de bodem met een laagje speculoos en besprenkel met de koffie. Daarop komt je verrukkelijke mengsel. Herhaal 2 keer zodat je 3 lagen koekjes en mascarpone krijgt. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
    4. Werk af met een wolkje cacaopoeder.

    Delhaize rietsuiker = bio + fairtrade

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 1361 kJ - 325 kCal Koolhydraten: 25 g • Vetten: 22 g • Eiwitten: 6 g • Verzadigde vetzuren: 13 g • Suikers: 14 g • Vezels: 1 g • Zout: 0 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    • Vollenbak tiramisu met speculoos in 15 minutenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Espresso | Gemalen
    250 gr
    11,96 €/kg
    €2,99
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15