Recept zoekresultatenVollenbak Mac & Cheese met broccoli in 30 minuten
Delhaize logo
  • Vollenbak Mac & Cheese met broccoli in 30 minutenA

Vollenbak Mac & Cheese met broccoli in 30 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Vollenbak Mac & Cheese met broccoli in 30 minutenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g hamblokjes Delhaize
  • 1 broccoli
  • 450 g tagliatelle spelt Bio Delhaize
  • 40 g bloem Delhaize
  • 30 g boter
  • 600 ml halfvolle melk Delhaize
  • 100 g parmigiano reggiano Delhaize
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte hamblokjes | Max. 5% de graisses
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    1,88 €/kg
    €0,75
  • Spelt Tagliatelle | Bio
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Bloem | Vloeiend
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Omdat je weet dat een pastaschotel het beste social medium is. Niet Facebook.

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Kook de tagliatelle al dente in gezouten water.
    3. Breng gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze beetgaat. Giet af.
    4. Voor de saus: smelt de boter in een steelpan en voeg telkens een lepeltje bloem toe. Blijf roeren tot het ruikt alsof je koekjes bakt. Dit is het moment om beetje bij beetje de melk toe te voegen. Blijf roeren alsof je leven ervan afhangt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat nog 2 minuten doorkoken. (Nee, niet stoppen met roeren!)
    5. Haal de saus van het vuur en meng er de helft van de vers geraspte kaas onder.
    6. Meng de saus onder de tagliatelle en voeg ook de hamblokjes en broccoliroosjes toe.
    7. Giet in een ovenschaal en verdeel er de rest van de gemalen kaas over. Gratineer ongeveer 10 minuten onder de grill. Laat je hand rusten na het vele roeren.

    WEETJE
    Meer groenten = beste Nutri-Score
    Wist je dat een klassieke Mac & Cheese Nutri-Score C krijgt? Maar dit recept is iets minder klassiek. Er zitten namelijk meer groenten in! Daardoor krijgt het Nutri-Score A. De beste Nutri-Score voor het lekkerste recept!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 430 kJ - 102 kCal Koolhydraten: 11 g • Vetten: 3 g • Eiwitten: 6 g • Verzadigde vetzuren: 2 g • Suikers: 2 g • Vezels: 2 g • Zout: 0 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Vollenbak Mac & Cheese met broccoli in 30 minutenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte hamblokjes | Max. 5% de graisses
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    1,88 €/kg
    €0,75
  • Spelt Tagliatelle | Bio
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Bloem | Vloeiend
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29