Recept zoekresultatenVolkorenpasta met pesto van gegrilde paprika’s
Delhaize logo
 • Volkorenpasta met pesto van gegrilde paprika’sA

Volkorenpasta met pesto van gegrilde paprika’s

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Volkorenpasta met pesto van gegrilde paprika’sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1/2 bussel basilicum
 • 50 g geraspte parmezaan
 • 350 g volkorenpasta (spirelli)
 • 50 g geroosterde pijnboompitten
 • 220 g meli-melo van rode en gele gemarineerde paprika’s
 • 220 g fijne gegrilde en gemarineerde artisjokken
 • zout en peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Kook de pasta beetgaar.
 2. Doe ondertussen de paprika’s met de olie uit het schaaltje in de beker van de mixer of de hakmolen. Voeg de parmezaan en de pijnboompitten toe. Mix tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Schep de pesto op de uitgelekte pasta, meng goed, voeg dan de uitgelekte partjes artisjokken toe en het grofgehakte basilicum. Serveer meteen.
 4. Dit gerecht kan je ook koud serveren. Spoel, in dit geval, de pasta eerst heel goed onder koud water en doe er dan de pesto bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 547; energie (kCal): 130; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 17,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 468,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Volkorenpasta met pesto van gegrilde paprika’sA