Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVol-au-vent met Mechelse koekoek
Delhaize logo
  • Vol-au-vent met Mechelse koekoekB

Vol-au-vent met Mechelse koekoek

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Vol-au-vent met Mechelse koekoekB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g ongekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 40 g bloem
  • 2 dl room
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 4 takjes peterselie
  • 1 citroen
  • 2 grote uien
  • 1 stengel prei
  • 4 stengels selder
  • 4 wortelen
  • 250 g witte champignons
  • 1 eidooier
  • 1 Mechelse koekoek
  • 60 g boter
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 1 u. kooktijd

  1. Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de prei in dikke schijfjes. Doe de kip in een grote kookpot, voeg de groenten toe, het kruidentuiltje, peper en zout. Overgiet met koud water en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel pruttelen.
  2. Snijd de champignons in grote stukken en fruit ze in een steelpan, met 10 g boter, een scheutje citroensap, peper en zout. Haal de champignons van het vuur zodra al hun vocht is vrijgekomen.
  3. Rol kleine gehaktballetjes en bak ze op een matig vuurtje lichtjes goudbruin, in een braadpan met 10 g boter. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de gekookte kip af en filter de bouillon. Voeg er het vocht van de champignons en het vrijgekomen sap van de gehaktballetjes aan toe. Houd 8 dl apart.
  5. Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een stoofpan. Bestrooi met bloem en meng 1 min. op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 1 min. op een zacht vuurtje indikken. Voeg de balletjes samen met de champignons toe en laat heel zachtjes sudderen.
  6. Warm intussen de bladerdeegpasteitjes lichtjes op volgens de instructies op de verpakking. Scheur het vlees van de kip met de vingers los en voeg het toe aan de saus. Meng de eidooier met de room, haal de stoofpan van het vuur en giet er het losgeklopte ei in (de bereiding mag niet meer koken). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak nog een beetje citroensap toe.
  7. Vul de bladerdeegpasteitjes met de bereiding en bestrooi met peterselie. Werk af met citroenpartjes en dien meteen op. Geef er puree, kroketjes of frietjes bij.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 127 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 5,5 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 7,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht
  • Vol-au-vent met Mechelse koekoekB