Delhaize logo
  • C
  • Vogelnestjes

Vogelnestjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kids
Hoofdgerecht
VogelnestjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g biokippengehakt
  • 4 eieren
  • 50 g bloem
  • 2 el azijn
  • 30 g boter
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Kip | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Kip | Gekruid

2 × 500 gr

€8,90

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€13,74

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 30 min kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water met azijn en laat 5 min koken te tellen vanaf het moment dat het water opnieuw kookt. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel ze voorzichtig.
  3. Meng het kippengehakt met de gehakte tijm en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel in 4 porties, druk elke portie plat en verpak er telkens 1 ei in door een groot balletje te vormen.
  4. Rol de balletjes in de bloem en bak ze kort goudbruin aan de 2 kanten, in een braadpan met de boter.
  5. Laat ze nog 30 min in de oven bakken. Serveer warm, met tomatencoulis en rijst.

Tip 1: Kook 1 of 2 eieren extra, als back-up mocht er een ei lekken bij het pellen!

Tip 2: Rol je vogelnestjes voor het frituren in panko voor een extra krokant korstje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 761; energie (kCal): 182; vetten (g): 11; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 416,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 761; energie (kCal): 182; vetten (g): 11; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 416,42
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • C
  • Vogelnestjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Kip | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Kip | Gekruid

2 × 500 gr

€8,90

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€13,74