Recept zoekresultatenVleesbrood met wortelen, wedges en pepersaus
Delhaize logo
  • Vleesbrood met wortelen, wedges en pepersausB

Vleesbrood met wortelen, wedges en pepersaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Vleesbrood met wortelen, wedges en pepersausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 panklaar vleesbrood
  • 2 pakjes voorgegaarde gele en oranje wortelschijfjes (2 x 400 g)
  • 2 schaaltjes aardappelpartjes peper en zeezout (2 x 450 g)
  • 1 zakje verse pepersaus ‘Culinary’ (220 g)
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 kl komijnpoeder
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 40 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het vleesbrood in een grote ovenschaal en schuif het 15 min. in de oven. Schik er de aardappelpartjes rondom en bak nog 25 min. (dus in totaal 40 min. voor het vleesbrood).
  2. Fruit de wortelen 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de olijfolie, en voeg naar smaak de gehakte rozemarijn en komijn toe. Kruid verder af met peper en zout.
  3. Warm de saus op volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd het vleesbrood in sneetjes en serveer met de saus, de wortelen en de aardappelen.

Tip: Geef de wortelen gerust een personal touch naar eigen smaak: ras el hanout, paprika, honing, knoflook, kurkuma ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Vleesbrood met wortelen, wedges en pepersausB