Vitello tonnato met sardines
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eigeel
- 150 g natuuryoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 1 blik sardines in olijfolie zonder vel en graten (110 g)
- 400 g kalfslapjes ‘Bruinen en opdienen’
- 3 el kappertjes
Begin met koken
Bereidingstijd:15 min.
- Verwarm de oven voor op 150°C. Schik de sneetjes kalfsvlees op de met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 5 min. In de oven en laat ze dan afkoelen op de dienschotel.
- Doe ondertussen de eidooier in de beker van de mixer en voeg de sardienen met hun olie toe, ½ el kappertjes (zonder de stengels), het citroensap (of de azijn), de yoghurt, peper en zout. Mix fijn tot een smeuïge saus.
- Kruid de sneetjes kalf met peper en zout. Dien op met de saus en de rest van de appelkappertjes.
Kooktip
Als het nog sneller moet gaan, dan gebruik je gewoon kant-en-klare gekookte sneetjes rosbief.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 606; energie (kCal): 145; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 15,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 257,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Alle seizoenen
Hoofdgerecht