Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVisballetjes met rode curry
Delhaize logo
  • Visballetjes met rode curryB

Visballetjes met rode curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Hoofdgerecht
Visballetjes met rode curryB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • peper
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 675 g diepgevroren Alaska Pollack filets
  • zout
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 ei
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 eetlepels fish sauce
  • 1 schaaltje Chinese groenten "wokmix"
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 250 g basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    Afhaling vanaf 26/01
  • Curry | Pasta | Rood
    110 gr
    12,27 €/kg
    €1,35
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Maiszetmeel
    400 gr
    2,73 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Snij de (vooraf ontdooide) visfilets in blokjes. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het ei toe, het maïszetmeel, de sojasaus, de geperste look en de korianderstengels (bewaar de blaadjes). Maal tot een homogeen gehakt.
    3. Maak je handen nat, rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 10 minuten in de oven bakken.
    4. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    5. Doe 1 eetlepel olie in een wok of sauteuse, bak de currypasta 2 minuten aan en giet er de kokosmelk bij. Vul het doosje van de kokosmelk met water, schud even en giet het water ook bij in de wok. Voeg de suiker toe, de fish sauce en limoensap naar eigen smaak. Laat zachtjes sudderen.
    6. Bewaar het groene deel van 4 uitjes voor de afwerking en snij de rest fijn. Laat in een kleine sauteuse kort roerbakken met de Chinese groenten in 2 eetlepels olie.
    7. Leg de gare visballetjes in de saus en laat nog 2 minuten sudderen.
    8. Bestrooi met het fijngesneden groene deel van de uitjes en de gehakte korianderblaadjes. Serveer warm met de rijst en de gebakken groenten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 493; energie (kCal): 118; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 683,81
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Chinees
    Andere
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Visballetjes met rode curryB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    Afhaling vanaf 26/01
  • Curry | Pasta | Rood
    110 gr
    12,27 €/kg
    €1,35
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Maiszetmeel
    400 gr
    2,73 €/kg
    €1,09