Delhaize logo
  • Vijgenchutney

Vijgenchutney

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Ontbijt
Vijgenchutney

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 70 g gekonfijte biosinaasappelschil
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 koffielepel mosterdzaad
  • 1 rode ui
  • 150 g suiker
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 400 g verse vijgen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eetsinaasappelen | Net
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mosterd | Oude wijze
    380 gr
    8,66 €/kg
    €3,29
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 40 min koken

    1. Snijd de vijgen in fijne stukjes. Pel de rode ui en snijd eveneens fijn.
    2. Zet een pot op een zacht vuur en doe alle ingrediënten samen in de pot.
    3. Laat dit geheel ongeveer 40 min koken en indikken, roer af en toe zodat het geheel niet aanbrandt.
    4. Schep de chutney in potten en sluit af met een deksel.
    5. Laat afkoelen.

    Kooktip

    'Delicious' bij rood vlees, paté, blauwe kaas en geitenkaas.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Ontbijt
    Herfst
    Ontbijt
    • Vijgenchutney

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eetsinaasappelen | Net
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mosterd | Oude wijze
    380 gr
    8,66 €/kg
    €3,29
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35