Recept zoekresultatenVerse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus
Delhaize logo
  • Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g verse lasagnevellen
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 75 g pijnboompitten
  • 2 aubergines
  • 350 g verse spinazie
  • 2 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 portie saffraan
  • 2 gele paprika's
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd : 45 min.

  1. Snijd de gele paprika’s en de venkel in kleine stukjes. Stoof ze vijf minuten in wat olie en voeg dan water toe zodat de groenten net onderstaan. Kruid met saffraan, peper en zout en laat alles goed doorkoken tot de groenten zeer gaar zijn. Mix dit alles tot je een consistente gele saus krijgt.
  2. Kook de lasagnevellen in gezouten water.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Snijd de rode paprika’s en de aubergines in stukjes en hak de spinazie grof.
  5. Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe.
  6. Doe de rode paprika en de auberginestukjes erbij. Kruid met Provencaalse kruiden, peper en zout. Voeg nog wat olie toe en bak de groenten tot ze gaar zijn.
  7. Voeg de spinazie toe en bak die zeer kort even mee.
  8. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
  9. Neem een ovenschotel en leg afwisselend laagjes gele saus, groenten, lasagnevellen, saus, groenten, pasta enzovoort. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de pijnboompitjes.
  10. Zet de lasagne 15 minuutjes in de oven om goed warm te worden.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus