Verrine van kreeft met clementines en witloof
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
5 op 5Andere
Eindejaar
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 1 eetlepel citroensap
- 1 el cocktailsaus
- 1 grote clementine (125 g)
- 1 kleine gekookte kreeft (ong 450 g)
- 1 kleine stronk witloof (50 g)
- 100 g verse kaas
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
S2009051500010950000
F2001091200305720000
F2016122000139500000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Pel de clementine, verwijder de witte pelletjes en snij de partjes in kleine blokjes op een bord. Giet in een vergiet boven een kom en laat uitlekken.
- Verwijder het pantser van de kreeft, snij het vlees van staart en scharen in blokjes.
- Snij het witloof fijn en meng met het citroensap.
- Meng in de kom het clementinesap met de kaas, de cocktailsaus, peper en zout.
- Schep 1 koffielepel saus in elk glaasje. Voeg kreeft toe, de clementines en tenslotte het witloof. Werk af met eeen beetje saus en dien fris op.
Kooktip
- Gebruik een schaar in plaats van een mes om de partjes clementine bij het snijden niet plat te drukken.
- Variant: Ook lekker met kleine roze garnalen i.p.v. kreeft.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 473; energie (kCal): 113; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 11,1; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 107,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
S2009051500010950000
F2001091200305720000
F2016122000139500000
Laad nog 1 producten