Recept zoekresultatenVerrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
Delhaize logo
  • Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 bloemkool
  • 1 bokaal schaaldierenfond
  • fleur de sel
  • 1 potje haringkaviaar
  • 2 blaadjes gelatine
  • peper
  • 2 takjes dille
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 bloemkool
  • 1 bokaal schaaldierenfond
  • fleur de sel
  • 1 potje haringkaviaar
  • 2 blaadjes gelatine
  • peper
  • 2 takjes dille

Begin met koken

1
Maak de bloemkool schoon en laat ze koken in een pan met licht gezouten water tot ze gaar is.
2
Laat vervolgens uitlekken en leg in een kom met een lepel citroensap. Mix tot een licht vloeibare en gladde puree.
3
Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast om af te koelen.
4
Meng de tomatenpuree en de schaaldierenfond in een steelpan. Laat 10 minuten koken en giet door een puntzeef.
5
Laat de gelatine smelten in een kom water. Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de schaaldierenjus.
6
Verwarm en meng voortdurend, zodat de gelatine volledig smelt. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de haringeitjes over de glaasjes. Giet er de schaaldierenfond voorzichtig in (de viseitjes moeten op de bodem blijven).
8
Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.
9
Schep er net voor het opdienen heel voorzichtig twee eetlepels bloemkoolpuree op.
10
Versier met een takje dille. Dien onmiddellijk op met een sneetje bruin brood.
1
Maak de bloemkool schoon en laat ze koken in een pan met licht gezouten water tot ze gaar is.
2
Laat vervolgens uitlekken en leg in een kom met een lepel citroensap. Mix tot een licht vloeibare en gladde puree.
3
Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast om af te koelen.
4
Meng de tomatenpuree en de schaaldierenfond in een steelpan. Laat 10 minuten koken en giet door een puntzeef.
5
Laat de gelatine smelten in een kom water. Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de schaaldierenjus.
6
Verwarm en meng voortdurend, zodat de gelatine volledig smelt. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de haringeitjes over de glaasjes. Giet er de schaaldierenfond voorzichtig in (de viseitjes moeten op de bodem blijven).
8
Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.
9
Schep er net voor het opdienen heel voorzichtig twee eetlepels bloemkoolpuree op.
10
Versier met een takje dille. Dien onmiddellijk op met een sneetje bruin brood.
Nutritionele informatie
Energie: 64 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Bloemkool | Bio

Delhaize

Bloemkool | Bio

450 gr

Bio

€1,39

Fond | Vis

Maggi

Fond | Vis

90 gr

€5,79

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

Vahiné

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

17 gr

€2,29

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€11,91