Recept zoekresultatenVerrassingsflap
Delhaize logo
  • Verrassingsflap

Verrassingsflap

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kinderen,Student,Barbecue,Overig
Hoofdgerecht
Verrassingsflap

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 pompoen
  • 60 g feta
  • olijfolie
  • 250 g bloem
  • een beetje water
  • zout
  • peper
  • komijn
  • enkele rozijnen
  • een beetje olijfolie (voor het deeg)

Begin met koken

  1. Was de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Snijd de feta in kleine stukjes.
  3. Fruit de komijnzaadjes met een beetje olijfolie in de pan en voeg daarna de blokjes pompoen en de rozijnen toe. Voeg wat water toe en laat sudderen tot de stukjes pompoen gaar zijn.
  4. Voeg wat zout en peper toe.
  5. Meng alle ingrediënten voor het deeg (de bloem, het water, de olijfolie en het zout) en maak een deegbolletje.
  6. Spreid het met een deegrol uit op bakpapier en verdeel in een paar rechthoekige stukken.
  7. Voor de flap: plaats op één zijde van de rechthoek een soeplepel groentenmengeling en een aantal blokjes feta. Houd de randen vrij.
  8. Maak de flapjes door de andere helft toe te plooien. Sluit ze door de binnenste randen van het deeg nat te maken en door deze met de vingers aan te drukken.
  9. Maak een klein gaatje met een mes aan de bovenkant van de flap opdat de stoom tijdens de bereiding kan ontsnappen.
  10. Bak ze gedurende 15 minuten in de oven op 180°C.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kinderen,Student,Barbecue,Overig
Brunch,Diner,Overig,Aperitief
Herfst
Hoofdgerecht
  • Verrassingsflap