Verloren brood in de oven
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Overig
Dessert


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 sneetjes brood
- 90 g suiker
- 40 g amandelen
- 4 bollen vanilleroomijs (optioneel)
- 5 g rozemarijn
- 125 g blauwe bessen
- 4 pruimen
- 3 dl room
- 3 eieren
- 20 g parelsuiker
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min + 25 min gaartijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren en meng er de suiker onder. Voeg de verse room toe. Snijd het brood in stukjes van 2 cm groot. Ontpit de pruimen en snijd ze in kwartjes. Hak de amandelen en rozemarijn in grote stukken.
- Vul ovenschaaltjes met de stukjes brood, fruit, amandelen, parelsuiker en rozemarijn. Overgiet de ingrediënten met de ei-roommengeling tot 2 cm van de rand.
- Bak het verloren brood 25 min in de oven. Serveer warm of koud met een bol vanille-ijs.
Kooktip
Met een schep vanille-ijs is dit verloren brood nog lekkerder. Vooral als het net uit de oven komt.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1111; energie (kCal): 267; vetten (g): 15,4; verzadigde vetten (g): 8; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 21,2; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 800,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Brunch
Alle seizoenen
Dessert