Recept zoekresultatenVenkelrisotto met zeekraal
Delhaize logo
  • Venkelrisotto met zeekraal

Venkelrisotto met zeekraal

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegan
Moederdag
Hoofdgerecht
Venkelrisotto met zeekraal

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g carnarolirijst
  • 2 stengels groene selder
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 10 g sojaboter
  • 10 cl sojaroom
  • 3 venkels
  • 15 cl witte wijn
  • 100 g zeekraal

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Basmati | 1,5min

Bosto

Rijst | Basmati | 1,5min

2 x 200 gr

€2,99

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Soja | Barista

Alpro

Soja | Barista

50 cl

€2,05

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Zeekraal

Delhaize

Zeekraal

100 gr

€3,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€22,09

Begin met koken

  1. Snipper de sjalotjes fijn. Snijd 1 venkelknol in fijne partjes. Snijd de overige knollen in blokjes van ongeveer 0,5 op 0,5 cm. Doe de stelen en het loof van de venkel bij de groentebouillon en houd de bouillon tegen het kookpunt aan.
  2. Spoel de zeekraal kort onder koud stromend water. Blancheer de zeekraal 1 min in kokend, licht gezouten water en verfris onmiddellijk in ijswater om de groene kleur te fixeren. Verwijder alle harde stukjes van de zeekraal.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een antikleefpan en bak de venkelpartjes mooi goudbruin aan elke zijde. Kruid met wat peper van de molen en zeezout en houd warm. Zet een pan met een bolle bodem op een laag vuur en laat er de boter in smelten. Voeg de rest van de olijfolie toe en laat de fijngesnipperde sjalotjes en de venkelblokjes zachtjes glazig stoven. Voeg de rijst toe wanneer de sjalot, de in kleine stukjes gesneden selder en de venkel mooi glazig zijn en laat 3 à 4 min zachtjes meestoven tot hij glazig wordt.
  4. Blus met de witte wijn en laat de wijn bijna volledig verdampen. Voeg nu pollepel per pollepel de warme bouillon toe. Na ongeveer 18 min zou de rijst al dente moeten zijn.
  5. Neem de risotto van het vuur en voeg er de sojaroom aan toe. Kruid met peper en zout en verdeel over de borden. Schik de gebakken venkel en de zeekraal op de risotto en dien op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Venkelrisotto met zeekraal

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Basmati | 1,5min

Bosto

Rijst | Basmati | 1,5min

2 x 200 gr

€2,99

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Soja | Barista

Alpro

Soja | Barista

50 cl

€2,05

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Zeekraal

Delhaize

Zeekraal

100 gr

€3,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€22,09