Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVenkelrisotto met zeekraal
Delhaize logo
  • Venkelrisotto met zeekraal

Venkelrisotto met zeekraal

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Venkelrisotto met zeekraal

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 cl witte wijn
  • 300 g carnarolirijst
  • 3 venkelknollen
  • sojaroom
  • 10 g sojaboter
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 1 l groentebouillon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g zeekraal
  • 2 stengels groene selder

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Carnaroli
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
    Afhaling vanaf 08/01
  • Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
  • Begin met koken

    1. Snipper het sjalotje fijn. Snijd 1 venkelknol in fijne partjes. Snijd de overige knollen in blokjes van ongeveer 0,5 op 0,5 cm. Doe de stelen en het loof van de venkel bij de groentebouillon en houd de bouillon tegen het kookpunt aan.
    2. Spoel de zeekraal kort onder koud stromen water. Blancheer de zeekraal 1 minuut in kokensd, licht gezouten water en verfris onmiddellijk in ijswater om de groene kleur te fixeren. Verwijder alle harde stukjes van de zeekraal.
    3. Verhit een beetje olijfolie in een antikleefpan en bak de venkelpartjes mooi goudbruin aan elke zijde. Kruid met wat peper van de molen en zeezout en houd warm. Zet een pan met een bolle bodem op een laag vuur en laat er de boter in smelten. Voeg een beetje olijfolie toe en laat de fijngesnipperde sjalotjes en de venkelblokjes zachtjes glazig stoven. Voeg de rijst toe wanneer de sjalot, de in kleine stukjes gesneden selder en de venkel mooi glazig zijn en laat 3 à 4 minuten zachtjes meestoven tot hij glazig wordt.
    4. Blus met de witte wijn en laat de wijn bijna volledig verdampen. Voeg nu pollepel per pollepel de warme bouillon toe. Na ongeveer 18 minuten zou de rijst al dente moeten zijn.
    5. Neem de risotto van het vuur en voeg er de sojaroom aan toe. Kruid met peper en zout en verdeel over de borden. Schik de gebakken venkel en de zeekraal op de risotto en dien op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Venkelrisotto met zeekraal

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Carnaroli
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
    Afhaling vanaf 08/01
  • Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99