Recept zoekresultatenVelouté van sperziebonen met munt
Delhaize logo
  • Velouté van sperziebonen met muntA

Velouté van sperziebonen met munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Soepen
Velouté van sperziebonen met muntA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1/2 bosje munt
  • 400 g Fair Trade sperziebonen
  • 275 g bloemige aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 l water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 20 min. kooktijd

  1. Maak de sperziebonen schoon, snij ze in 4. Schil en snij de aardappelen in stukken.
  2. Hak de ui en de look, fruit ze 2 min. in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg dan de sperziebonen toe, de aardappelen, het water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. op zacht vuur sudderen.
  3. Neem van het vuur en laat 5 min. rusten. Voeg de muntblaadjes toe en mix de soep.
  4. Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 135; energie (kCal): 32; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 142,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • Velouté van sperziebonen met muntA