Recept zoekresultatenVelouté van courgettes met roquefort
Delhaize logo
  • Velouté van courgettes met roquefortA

Velouté van courgettes met roquefort

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Soepen
Velouté van courgettes met roquefortA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 doos van 5 porties roquefortcrème
  • 1 ui
  • 2 vetarme visbouillonblokjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Soepgroenten | Courgette
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009090800354330000
  • Smeerkaas | Roquefort
    5 x 20 gr
    38,90 €/kg
    €3,89
    F2006110300181700000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,65 €/kg
    €1,29
    F1986053100315100000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    1. Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
    2. Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en doe ze bij in de stoofpot. Giet er 1,2 l water op. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
    3. Dek af en laat 20 min. sudderen op zacht vuur.
    4. Laat 5 min. rusten. Voeg de porties roquefortcrème toe en mix tot een gladde soep.
    5. Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood.

    Kooktip

    Je kan in het begin slechts 2 of 3 porties kaas toevoegen en de hoeveelheid naar eigen smaak aanpassen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 253; energie (kCal): 61; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 164,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Soepen
    • Velouté van courgettes met roquefortA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Soepgroenten | Courgette
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009090800354330000
  • Smeerkaas | Roquefort
    5 x 20 gr
    38,90 €/kg
    €3,89
    F2006110300181700000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,65 €/kg
    €1,29
    F1986053100315100000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000