Recept zoekresultatenVelouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
Delhaize logo
  • Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Soepen
Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dozijn grote Bourgondische wijngaardslakken
  • 1 bosje waterkers
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 50 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 2 takjes basilicum
  • 1/2 teentje knoflook
  • 20 cl magere melk
  • 1 bosje kervel
  • 1 kleine witte ui
  • zout en peper van de molen

Begin met koken

  1. Was de kervel en hak hem grof met de steeltjes erbij. Doe hetzelfde met de waterkers en de peterselie. Rist de basilicum af en hak hem grof.
  2. Breng een grote kookpan met gezouten water aan de kook. Dompel daarin gedurende enkele seconden de kervel, de waterkers en de look.
  3. Als de groenten mals zijn, laat ze dan uitlekken en doe ze in een kommetje.
  4. Neem de look eruit en mix met 3/5 van de gevogeltebouillon tot een heel gladde puree.
  5. Doe door een puntzeef en giet de melk erbij. Warm op in een steelpannetje en kruid bij met zout en peper van de molen.
  6. Schil de ui(en) en fruit deze in 2/5 van de gevogeltebouillon. Doe er vervolgens de wijngaardslakken bij en laat ze gaar worden op een zacht vuur.
  7. Giet de velouté in diepe borden en leg in het midden van het bord 6 wijngaardslakken, die je eerst liet uitlekken.

Kooktip

  • Doe voor een originele toets 3 takjes verse munt bij je soep.
  • Een gezond extraatje: dit uiterst calorie- en vetarme voorgerecht is een uitstekende bron van magnesium, provitamine A en antioxidantia.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken