Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVeggie bologneselasagne met gekaramelliseerde uien, mozzarella en Espelettepepe
Delhaize logo
  • Veggie bologneselasagne met gekaramelliseerde uien, mozzarella en EspelettepepeB

Veggie bologneselasagne met gekaramelliseerde uien, mozzarella en Espelettepepe

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Veggie bologneselasagne met gekaramelliseerde uien, mozzarella en EspelettepepeB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 3 wortelen
  • 1/4 kleine knolselder
  • 100 g parmigiano
  • 3 mozarellabollen
  • 20 lasagnebladen met eieren
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 150 g groene linzen
  • 4 uien
  • 1 kleine courgette
  • zout (voor de bechamelsaus)
  • Espelettepeper (voor de bechamelsaus)
  • 160 g boter (voor de bechamelsaus)
  • 80 g bloem (voor de bechamelsaus)
  • 50 g parmigiano (voor de bechamelsaus)
  • 8 dl melk (voor de bechamelsaus)
  • zout (voor de gekaramelliseerde uien)
  • Espelettepeper (voor de gekaramelliseerde uien)
  • 2 el olijfolie (voor de gekaramelliseerde uien)
  • 1 el ruwe rietsuiker (voor de gekaramelliseerde uien)
  • 2 el balsamicoazijn (voor de gekaramelliseerde uien)
  • 1 takje rozemarijn (voor de gekaramelliseerde uien)
  • 4 takjes tijm (voor de gekaramelliseerde uien)
  • 2 uien (voor de gekaramelliseerde uien)
  • zout
  • Espelettepeper
  • 4 el olijfolie
  • 5 cl rode wijn

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u. + 40 min. kooktijd

  1. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze grondig onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Fruit intussen de gehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Snijd de knolselder, de wortelen en de courgette in brunoise (kleine blokjes). Voeg ze toe in de stoofpan, zet het deksel op de pan en laat 10 min. slinken. Voeg dan de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en de rode wijn toe. Laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak met zout en Espelettepeper.
  3. Maak de gekaramelliseerde uien: snijd de uien in reepjes en fruit ze in een braadpan, met de olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg na 5 min. de balsamicoazijn en de rietsuiker toe. Laat 20 min. pruttelen en karamelliseren.
  4. Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een grote steelpan. Bestrooi ze met bloem en meng 2 min. op een zacht vuurtje met een garde. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk bij. Laat op een zacht vuurtje indikken, voeg de geraspte parmigiano toe en breng verder op smaak (zout en Espelettepeper).
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pan van het vuur, meng de linzen met de gekaramelliseerde uien en breng verder op smaak (zout en Espelettepeper). Verdeel een beetje bechamelsaus over een heel grote ovenschaal (of 2 middelgrote schalen), bedek met lasagnebladen en een beetje bechamelsaus. Verdeel er het linzen- en uienmengsel bovenop en stel de lasagne samen, met afwisselende lagen pasta, tomatensaus en bechamelsaus. Eindig met lasagnebladen en overgiet ze met bechamelsaus. Leg er mozzarellaplakjes bovenop en bestrooi met geraspte parmigiano. Bak 40 min. in de oven.
  6. Dien heel warm op en werk eventueel af met tijm.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 9,8 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 5,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Veggie bologneselasagne met gekaramelliseerde uien, mozzarella en EspelettepepeB