Recept zoekresultatenVegan pancakes met banaan
Delhaize logo
  • Vegan pancakes met banaanC

Vegan pancakes met banaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Ontbijt
Vegan pancakes met banaanC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rijpe banaan (voor de pancakes)
  • 2,5 dl kokosmelk (voor de pancakes)
  • 100 g zelfrijzende bloem (voor de pancakes)
  • 2 el maisolie (voor de pancakes)
  • 1 snufje zout (voor de pancakes)
  • 125 g frambozen (voor de garnituur)
  • 4 passievruchten (voor de garnituur)
  • 4 takjes munt (voor de garnituur)
  • 300 g alternatief voor yoghurt (op basis van soja of kokosmelk) (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min. + 15 min. baktijd

  1. Maak de pancakes: mix de banaan in schijfjes, de kokosmelk, het zout en de bloem in de beker van de blender of de mixer fijn. Giet door een puntzeef om een mooi glad deeg te verkrijgen.
  2. Giet pollepel deeg in een kleine, hete en lichtjes geoliede anti aanbakpan. Bak op een matig vuurtje, tot er zich aan het oppervlak bubbels vormen. Draai de pancake om en bak hem nog 1 min. Gebruik 2 braadpannen om tijd te winnen en bak 8 à 10 pancakes op dezelfde manier.
  3. Serveer de pancakes met het plantaardige alternatief voor yoghurt, de frambozen, de passievruchten in partjes en takjes munt.

Tip: No stress in de vroege ochtend: maak je pancakes een dag op voorhand klaar, bewaar ze in de koelkast en warm ze de volgende dag in de microgolfoven op of in een braadpan.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten:8,36 g - Koolhydraten: 11,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 3,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Lactose vrij
Ontbijt
  • Vegan pancakes met banaanC