Recept zoekresultatenVarkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen
Delhaize logo
  • Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozenA

Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels blonde rozijnen
  • 1 ui
  • 1 koffielepel tijm
  • 2 sjalotten
  • 1 nootje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 varkensmedaillons
  • 1 mespunt kaneel
  • 1/2 l melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidnagel
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. (+ 4 uur marineren)

    1. Meng in een kom de melk, de tijm, de kruidnagel, de gesnipperde sjalot(ten) en de in plakjes gesneden look. Doe er zout en peper op. Leg de varkensmedaillons in de marinade, draai ze om, dek af en zet ze 4 uur in de koelkast.
    2. Giet de medaillons af en bak ze goudbruin in de boter en de helft van de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
    3. Saus: verwarm in een steelpan de rest van de olijfolie. Fruit de gehakte ui gedurende 2 minuten totdat hij glazig wordt. Doe er de kaneel, zout en peper bij. Meng goed. Voeg dan de rozijnen en de gedroogde abrikozen toe. Giet er een beetje water bij. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten stoven.
    4. Schep de saus op de medaillons en breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met rijst of aardappelpuree met olijfolie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 556; energie (kCal): 133; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 6,3; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 506,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55