Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’Ambert
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’AmbertC

Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’Ambert

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’AmbertC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 noot boter
  • 125 g fourme d'Ambert
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 20 cl verse room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kaas | Fourme d'Ambert | AOP | Mini-portie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Filet pur | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. op voorhand weken in een kom met warm water.
    2. Verwarm de boter en de olie in een grote, diepe pan en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
    3. Neem ze uit de pan en fruit dan de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan op zacht vuur.
    4. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, roer de aanbaksels los en leg het vlees in de pan. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
    5. Draai de varkenshaasjes om, voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat nog 10 min. sudderen.
    6. Prak de kaas met de room, meng en voeg toe aan de saus. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
    7. Serveer de haasjes, gesneden in plakjes van 1 cm dikte, met de saus.
    8. Dien op met een puree met kruiden of mini-rösti.

    Kooktip

    Gebruik een zoete, witte wijn voor een ietwat zoetzure smaak.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 767; energie (kCal): 184; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 580,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’AmbertC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kaas | Fourme d'Ambert | AOP | Mini-portie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Filet pur | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar