• Onze winkels
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering! Promocode : GIFTNEW  Meer info
Terug

Varkenshaas met saus van melk met salie

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Sauzen en specerijen
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Varkenshaas met saus van melk met salie
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 3,5 teentjes knoflook
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel
  • 1 noot boter
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • 580 g geëvaporeerde volle melk (ongesuikerd)
  • 2 kleine varkenshaasjes (ong. 350 g/stuk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 bosje verse salie
Varkenshaas met saus van melk met salie
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bak de varkenshaasjes aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter en olie. Kruid met peper en zout en leg in een diepe ovenschotel.
  3. Doe de helft van de salieblaadjes en het kruidnagelpoeder in de sauteerpan, meng 1 min. op zacht vuur. Voeg de melk toe, verwarm zachtjes en neem van het vuur wanneer het mengsel kookt.
  4. Giet over de varkenshaasjes en voeg de gepelde, hele knofloonteentjes toe.
  5. Bak 35 min. in de oven, draai de haasjes elke 10 min. om.
  6. Leg de haasjes op een snijplank, wikkel in aluminiumfolie en giet de saus door een puntzeef in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe en de geplette knofloonteentjes.
  7. Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen. Snij ondertussen de haasjes in niet te fijne plakken.
  8. Dien goed heet op, versierd met verse salie. Geef er bundeltjes groene miniasperges bij en een aardappelpuree met olijfolie of miniröstis.

Kooktip

  • Het is normaal dat zich op de saus een vel vormt tijdens het koken. Het zal in de puntzeef achterblijven bij het filteren.
  • Variatie: Je kan een kalkoengebraad op dezelfde manier bereiden, maar pas dan de baktijd aan.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst