Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkenshaas met saus van melk met salie
Delhaize logo
  • Varkenshaas met saus van melk met salieA

Varkenshaas met saus van melk met salie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Varkenshaas met saus van melk met salieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3,5 teentjes knoflook
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel
  • 1 noot boter
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • 580 g geëvaporeerde volle melk (ongesuikerd)
  • 2 kleine varkenshaasjes (ong. 350 g/stuk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 bosje verse salie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Melk | Geëvaporeerd | Halfvol | 4%
    38,2 cl
    2,59 €/l
    €0,99
  • Varkenshaasje
    +/- 400 gr
    +/-12,69€/kg
    +/-€5,08
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Bak de varkenshaasjes aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter en olie. Kruid met peper en zout en leg in een diepe ovenschotel.
    3. Doe de helft van de salieblaadjes en het kruidnagelpoeder in de sauteerpan, meng 1 min. op zacht vuur. Voeg de melk toe, verwarm zachtjes en neem van het vuur wanneer het mengsel kookt.
    4. Giet over de varkenshaasjes en voeg de gepelde, hele knofloonteentjes toe.
    5. Bak 35 min. in de oven, draai de haasjes elke 10 min. om.
    6. Leg de haasjes op een snijplank, wikkel in aluminiumfolie en giet de saus door een puntzeef in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe en de geplette knofloonteentjes.
    7. Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen. Snij ondertussen de haasjes in niet te fijne plakken.
    8. Dien goed heet op, versierd met verse salie. Geef er bundeltjes groene miniasperges bij en een aardappelpuree met olijfolie of miniröstis.

    Kooktip

    • Het is normaal dat zich op de saus een vel vormt tijdens het koken. Het zal in de puntzeef achterblijven bij het filteren.
    • Variatie: Je kan een kalkoengebraad op dezelfde manier bereiden, maar pas dan de baktijd aan.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 487; energie (kCal): 115; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 4,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 549,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Sauzen en specerijen
    • Varkenshaas met saus van melk met salieA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Melk | Geëvaporeerd | Halfvol | 4%
    38,2 cl
    2,59 €/l
    €0,99
  • Varkenshaasje
    +/- 400 gr
    +/-12,69€/kg
    +/-€5,08