Vangst van de dag met mosselen en vers brood
door Jeroen Meus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 staartstuk van wijting, koolvis of kabeljouw (gefileerd staartstuk van een stevige, witte vis)
- 500 g mosselen
- 1 bakje kerstomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 el kurkuma
- 1/2 el curry pasta (groene of gele)
- 1 scheut room
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Schelvishaasje
+/- 243 gr
+/-€7,90
Delhaize
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
€5,25
Delhaize
Kerstomaten
250 gr
€1,05
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Santa Maria
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
€3,49
Patak's
Mild curry paste
165 gr
€2,19
Delhaize
Room 20%
20 cl
€0,75
Totaal:
+/-€22,32
Begin met koken
- Snij alle stukke vis in gelijke taille.
- Verwarm een beetje olijfolie en stoof de ui samen met de look.
- Voeg de mosselen toe en laat ze kort even meegaren. Eenmaal de schelp open, haal ze uit.
- Voeg de inktvis toe. Laat even stoven en voeg dan de venkel toe.
- Voeg na een tijdje de curcuma en currypasta toe, blus af met een scheutje pastis, laat droogkoken en voeg dan de room toe.
- Laat op een zacht vuurtje trekken en indikken. Voeg de stukken vis en de mosselen toe en laat enkele minuten verder garen. Werk af met citroensap. Serveer met kerstomaatjes en brood.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Schelvishaasje
+/- 243 gr
+/-€7,90
Delhaize
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
€5,25
Delhaize
Kerstomaten
250 gr
€1,05
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Santa Maria
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
€3,49
Patak's
Mild curry paste
165 gr
€2,19
Delhaize
Room 20%
20 cl
€0,75