Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenTurkse pides met komkommersaus
Delhaize logo
  • Turkse pides met komkommersaus

Turkse pides met komkommersaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Student
Hoofdgerecht
Turkse pides met komkommersaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 handvol muntblaadjes
  • olijfolie
  • 2 vellen pizzadeeg (260 g per vel)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • gemalen pili-pili
  • 1 dikke koffielepel gemalen komijn
  • 400 g gehakte biefstuk, niet bereid
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Komkommer
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Pizzadeeg | Vers
    260 gr
    4,19 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    1. Rasp de komkommer met de grove kant van de rasp, kruid met zout, meng goed en laat uitlekken in een vergiet.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
    3. Doe het vlees in een grote kom. Voeg 2 eetlepels yoghurt toe, komijn, 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, zout, peper, pili-pili en 2 geperste knoflooktenen. Kneed alles goed en verdeel in 4.
    4. Ontrol de 2 vellen pizzadeeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij ze in twee en geef ze de vorm van een uitgerekt oog.
    5. Leg een ¼ van het vleesmengel op elk deegdeel, verdeel het met de vingers, maar laat rondom een boord vrij (zoals bij een pizza). Smeer de boord in met olijfolie. Laat 10 min. in de oven bakken.
    6. Pers ondertussen zoveel mogelijk water uit de komkommer. Meng de geraspte komkommer met de rest van de yoghurt, 1 dikke eetlepel olijfolie, het citroensap, 1 geperst knoflookteentje, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie en de fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en zout.
    7. Neem de pides uit de oven en serveer meteen bestrooid met de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien op met de saus en een lekkere salade.

    Kooktip

    Als je geen grote oven hebt, dan kan je de 2 eerste pizza’s al onderling verdelen terwijl de 2 andere bakken ….

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Turkse pides met komkommersaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Komkommer
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Pizzadeeg | Vers
    260 gr
    4,19 €/kg
    €1,09