Recept zoekresultatenTruffel van geitenkaas en oude Parmezaanse kaas met een vleugje cacao
Delhaize logo
  • Truffel van geitenkaas en oude Parmezaanse kaas met een vleugje cacaoD

Truffel van geitenkaas en oude Parmezaanse kaas met een vleugje cacao

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Aperitief
Truffel van geitenkaas en oude Parmezaanse kaas met een vleugje cacaoD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 soeplepels balsamicocrème
  • 4 soeplepels bittere cacaopoeder
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 100 g oude Parmezaanse kaas
  • Peper van de molen
  • 100 g verse geitenkaas

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Balsamico | Crème
    180 gr
    21,39 €/kg
    €3,85
  • Cacao | Poeder
    250 gr
    25,96 €/kg
    €6,49
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kaas
    180 gr
    25,83 €/kg
    €4,65
  • Begin met koken

    1. Doe de 3 eetlepels cacaopoeder, de mignonnettepeper en de kaneel in een bekertje en meng tot een homogeen geheel.
    2. Snij de geitenkaas in 4 en maak 4 kleine balletjes in uw handpalm. Rol ze in de cacaomengeling zoals een truffel. Zet in de koelkast.
    3. Meng de balsamicocrème met de rest van de cacaopoeder. Breng op smaak met peper en dien op met de oude Parmezaanse kaas.

    Kooktip

    • Mignonnettepeper is een grof gemalen peper die je in de afdeling ook terugvindt onder de naam peper voor steak. Dien op met crackers of geroosterd grof brood.
    • Een gezond extraatje: Een originele en lekkere manier om calcium op te nemen, met een weliswaar niet te verwaarlozen vetgehalte dat toch binnen de perken blijft.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1385; energie (kCal): 333; vetten (g): 22,1; verzadigde vetten (g): 14,5; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 4,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 21,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 242,69
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Aperitief
    • Truffel van geitenkaas en oude Parmezaanse kaas met een vleugje cacaoD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Balsamico | Crème
    180 gr
    21,39 €/kg
    €3,85
  • Cacao | Poeder
    250 gr
    25,96 €/kg
    €6,49
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kaas
    180 gr
    25,83 €/kg
    €4,65