Recept zoekresultatenTrio van crostini
Delhaize logo
  • Trio van crostini

Trio van crostini

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Voorgerecht
Trio van crostini

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 sneetjes raclettekaas met witte wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 el Luikse siroop
  • 135 g bosvruchten op druivensap Taste Of Inspirations (bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 6 sneetjes raclettekaas ‘Grange du Mont’
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 1 groot stokbrood
  • 1 appel
  • 6 sneetjes gerookte raclettekaas
  • enkele takjes peterselie
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 2 el water
  • 15 g boter
  • 1 eetlepel gembersiroop (uit een bokaal gemberballetjes)
  • 4 eetlepels Xérèsazijn
  • 1/2 rode ui
  • 1 mango
  • 2 sneetjes gekookte ham

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Raclette Chili
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014042800732400000
  • Gerookte Raclette
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014042800732700000
  • Bosvruchten | Mix
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2014061300106750000
  • Ontvette | Kookham
    225 gr
    14,44 €/kg
    €3,25
    F2021011800074870000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood schuin in dikke sneetjes. Schik ze op de ovenplaat en bak ze ± 5 min. goudbruin (houd ze in het oog). Leg er de sneetjes kaas bovenop en laat een paar  minuten in de oven smelten (of in een raclettetoestel).
    2. Smul meteen met de volgende drie garnituren:
      Crostini met de gerookte raclettekaas:
      Hak de rode ui en het stukje peper (zonder zaadjes) fijn. Schil de mango en snijd hem in blokjes. Doe alles in een steelpan met de gesmolten boter, samen met ¼ van de azijn, de gembersiroop en het water. Zet het deksel op de pan en laat ± 15 min. op een zacht vuurtje koken tot moes. Vergeet je crostinis niet af te werken met een stukje ham en een takje peterselie.

      Crostini met de raclettekaas met witte wijn:
      Snijd de appel in kleine partjes en fruit ze kort met de grofgehakte hazelnoten in een pan met de olie. Besprenkel elke crostini met een beetje honing.

      Crostini met de raclettekaas ‘Grange du Mont’: 
      Smelt de Luikse siroop met de rest van de azijn en de geriste tijm in een steelpan. Voeg de uitgelekte bosvruchten toe, meng en haal van het vuur. 
     
    Kooktip
    4 porties geeft je ongeveer 18 stuks.
     
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Snack
    Winter
    Voorgerecht
    • Trio van crostini

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Raclette Chili
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014042800732400000
  • Gerookte Raclette
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014042800732700000
  • Bosvruchten | Mix
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2014061300106750000
  • Ontvette | Kookham
    225 gr
    14,44 €/kg
    €3,25
    F2021011800074870000